Zouk

Zouk is een Braziliaanse dans en kwam op in de jaren 60 in Martinique en Guadeloupe. De muziek krijgt de naam Zouk ‘Feest’ door zijn vrolijke karakter. Zouk biedt veel ruimte voor variatie en creativiteit. Zouk is sierlijk en dynamisch. Door het toom-chic-chic (slow-quick-quick) tempo is de dans heel elegant. Er wordt veel met het bovenlichaam gedanst. De basispassen en -figuren zijn simpel en hier kan oneindig mee gevarieerd en geïmproviseerd worden.

De mannen leiden en bepalen de volgorde van de figuren. De vrouwen maken bewegingen met hun hoofd waardoor hun haar in de lucht zwiert. Deze sierlijke dans uit Brazilië is rustig en mooi om te zien. Je maakt kennis met de verschillende stijlen Zouk en Zouk-muziek.

In de Zouklessen leer je de basisbewegingen en verschillende combinaties. De heren leren te leiden met feelingtechnieken en meer gebruik te maken van de muziek. De dames leren verschillende styling-, cambré- en headmovementtechnieken.


Tijdens de les

In de les dans je alleen en met een partner. Het is niet noodzakelijk om een partner mee te nemen als je wilt deelnemen aan de les. Tijdens de les wordt door gewisseld zodat je met iedereen danst.

© 2016 ZoukMotion.nl